Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik litewski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1\\5 litra
botwinka 2 pęczek
kwaśna śmietana 1 szt.
szyjki rakowe 12 szt.
pieczeń cielęca 10 dag
koperek do smaku
szczypiorek do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
zakwas buraczany do smaku
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik litewski

Botwinkę oczyścić i umyć.Pokroić,zalać wrzątkiem i lekko zakwaszonym sokiem z cytryny.Ugotować do miękkości.Rzodkiewki pokroić w plastry,mleko wymieszać trzepaczką za śmietaną,dodać ostudzoną botwinkę,rzodkiewkę,szyjki rakowe, drobno pokrojone mięso i posiekaną zieleninę.Przyprawić do smaku,dla koloru dodać kwas burakowy.Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 30.04.2011 02:05
pycha
marcia71 30.04.2011 02:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak