Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa z ryżu, kapusty i mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dag
smalec 15 dag
kiełbasa 15 dag
cebula 4 szt
czosnek ząbki 5 szt
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona 1 łyżeczka
kapusta kwaszona 70 dag
ryż 1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa z ryżu, kapusty i mięsa

Kapustę zalać gorącą wodą i gotować około 15 minut. Mięso zemleć w maszynce. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu. Zmielone mięso wymieszać z rozgniecionym czosnkiem i zrumieniona cebula, chwile poddusić, przyprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i układać warstwami: kapusta, kiełbasa, ryż, mięso, ryż, kapusta. Po napełnieniu naczynia, zalać śmietaną. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 17.03.2011 18:57
niezle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak