Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 7 szt
orzechy włoskie 15 dag
cukier 150 g
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet orzechowy

Orzechy bardzo drobno posiekać. Z 2 łyżek wody i cukru ugotować syrop. Białka ubić na sztywną pianę, gdy jest sztywna wlewać do niej gorący syrop ciągle ubijając. Pod koniec dodać orzechy. Gotową masę wyłożyć do kokilek, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 20.04.2013 09:04
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 02.09.2011 10:39
fajny przepis
mehia 11.03.2011 19:06
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak