Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona w papryce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
papryka zielona 3 szt
papryka czerwona 3 szt
masło 4 łyżki
oliwa 5 łyżek
czosnek ząbki 4 szt
pomidor 5 szt
cebula 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona w papryce

Mięso pokroić w paski, zrumienić na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać dodać do mięsa, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Paprykę pokroić w dość gruby makaronik, dodać do półmiękkiego mięsa i dusić jeszcze kilka minut. Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone w plasterki pomidory oraz rozgnieciony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.11.2012 09:06
smaczna
anulka69 25.05.2012 09:51
pycha
anulka69 25.05.2012 09:51
pycha
Iwona51
Iwona51 01.12.2011 11:00
pycha
Wafelek2601 04.10.2011 16:37
smaczna
bami 18.12.2010 00:24
Oj tak, to musi być pyszne :)
ada12302 17.12.2010 23:02
będzie dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak