Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, posypać bazylią i estragonem. Ułożyć jeden kawałek na drugim i pozostawić w chłodnym miejscu na 2h. Następnie mięso oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu, przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, skropić wodą, podlać połową wina i udusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i resztę wina. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam to danie
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam takie zrazy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !