Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wieprzowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
boczek wędzony 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
seler 1 szt
pieczarki 30 dag
cebula 3 szt
oliwa 3 łyżki
estragon 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wieprzowe

Mięso pokroić w plastry i zbić tłuczkiem, na każdy kawałek położyć paseczek boczku, zwijać w ruloniki. Spiąć wykałaczkami i otaczać w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju. Oprószyć solą i pieprzem, przełożyć do rondla i dusić z dodatkiem drobno pokrojonych pieczarek podlewając odrobiną wody. Po 15 minutach dodać utarty seler i posiekaną cebulę, dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 22.06.2015 08:14
zrazy , mniam wszyscy w rodzinie je uwielbiają
romanrafal
romanrafal 11.05.2013 10:09
pyszne mięsko
Iwusia 16.03.2012 23:34
smaczny obiad
Iwona51
Iwona51 11.10.2011 12:57
super
mehia 22.02.2011 19:52
robię podobne, bardzo dobre są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak