Sposób przygotowania

Mąke, cukier, kakao, jogurt, olej, soda, proszek, cukier waniliowy połączyć ze sobą i wyrobić mikserem tak, aby nie było grudek. Ciasto wylać na prostokątną formę ( 20x30 cm), wyłożoną pergaminem. Piec w rozgrzanym piekarniku (180 st) przez 30-35 min. (do suchego patyczka).
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody, lekko przechłodzić. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno mikserem. Ubijając dalej wlewać powoli ostudzoną czekoladę i ostudzoną żelatynę. (Nie ubijać zbyt długo, ponieważ mogą zrobić się grudki). Ciasto nasączyć alkoholem, na wierzch wyłożyć równomiernie masę białą, oprószyć wiórkami (można tez startą czekoladą). Włożyć do lodówki na min. 12 godzin.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Same pyszności:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale super ciacho,,,głosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajne, fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    super...
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Faktycznie wygląda jak pierzynka ze śniegu na ziemi.Delikatnie i puszyście.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardziej śnieżne niż nasza tegoroczna zima. Apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !