Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salmagundy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
jajko 2 szt
szynka plastry
ogórek
buraki konserwowe tarte
szpinak
pierś z kurczaka
natka pietruszki
ocet winny 1 łyżeczka
oliwa 1 łyzeczka
Musztarda francuska Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Salmagundy

Specjalnie na ten cel kupiłam obręcz, w ktorej warstwami układałam te przystawke. Szynka w plastry, ogorek zielony w plastry. Pierś ugotowac, pokroic w plastry. Składniki układamy kolejno w obręczy tak zeby kolory były rózne, (ale kazdy mzoe to uczynic inaczej). Po ulozeniu na zmiane składników zdjełam ostroznie obrecz. Zmieszałam składniki sosu Sos: łyzeczka octu bałego winnego, łyzka oliwy z oliwek, płaska łyzeczka musztardy francuskiej i polałam dookoła przystawke. Posypałam kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 23.08.2011 08:40
Wow!
SmacznaPyza 08.01.2011 14:43
czy plastry powinny być specjalnie przycięte? wygląda to ślicznie, ale nie mam obręczy...
bernika 18.12.2010 21:08
jest to przekaska z kuchni wiktoriańskiej epoki Jane Austen.
bami 18.12.2010 00:32
nazwa niecodzienna :)
Mala 17.12.2010 22:51
super wieża
mikrusiak 17.12.2010 21:56
heh... a co to ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak