Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 5 szt
mięso mielone 20 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
pomidory 3 szt
mięta posiekana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana mięsem

Zmielone mięso lekko zrumienić na łyżce masła. Drobno posiekaną cebule poddusić na pozostałym maśle, wymieszać z mięsem, dodać pieprz i cynamon. Przyprawić do smaku solą. Paprykę obciąć u nasady strąków, oczyścić z nasion i napełnić przygotowanym mięsem. Ułożyć w rondlu. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki. Cząstkami pomidorów obłożyć nadziane papryki, oprószyć solą i miętą, zalać 1 szklanka wody. Udusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.05.2012 18:41
fajne;))
Motorek 24.02.2012 11:07
super
Angelika10 09.11.2011 20:38
Pyszna .
Monika193
Monika193 18.12.2010 12:33
świetnie wygląda taka papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak