Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra a la flaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 0,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
papryka mielona 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra a la flaczki

Filety flądry pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny. Warzywa pokroić w makaroniki, dodać olej, posolić i dusić do miękkości pod przykryciem podlewając wodą. Pod koniec gotowania dodać przygotowaną rybę, wymieszać, oprószyć solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Podawać z dodatkiem makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 09.12.2012 22:05
ciekawy przepis
Monika193
Monika193 02.11.2011 21:20
fajny pomysł
mehia 17.02.2011 13:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak