Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
czosnek ząbki 3 szt
ryż 0,5 szklanki
śliwki suszone 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna

Mięso pokroić na porcje, zalać wodą, osolić, dodać liść laurowy gotować pod przykryciem około 1,5h. Po tym czasie dodać posiekana cebulę, roztarty czosnek, pieprz, ryż i śliwki. Gotować 20 minut, dodać koncentrat pomidorowy, gotować 5 minut. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.06.2012 09:31
smaczna
Iwusia 20.05.2012 21:57
musi byc smaczna
adam1f 18.05.2012 04:05
dobra
adam1f 18.05.2012 04:05
dobra
Angelika10 07.03.2012 20:25
Świetna
mehia 29.01.2011 14:51
niezła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak