Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1/2 KG
masło 5 LYZKI
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: rydze z patelni

Nóżki rydzy odkrawamy. Kapelusze oszuszamy. Kładziemy je na rozgrzanej patelni na której rozgrzane jest masło blaszkami do góry. Smażymy ok.5min. z każdej strony. Nie dawać dużo grzybów gdyż zamiast smażyć będą się dusić!Gdy będą gotowe doprawiamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 06.08.2011 20:26
dziś zebrałem pierwsze rydze w tym roku, mniam
pioge7 14.01.2011 16:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak