Sposób przygotowania

Boczek zemleć, połączyć ze startym czosnkiem i przyprawami, dobrze wyrobić i zostawić w lodówce na 12 godz. Następnie dodać śmietanę, sól i dobrze wymieszać. Tak przygotowane mięso ciasno zwinąć w folię aluminiową, ułożyć w foremce, podlać wodą i piec około godziny, od czasu do czasu podlewać wodą. Zimny pasztet kroić w plastry.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    i do tego żurawina pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    robię podobny
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lepszy od kiełbasy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    na pewno pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    najlepszy jest taki domowej roboty
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    polecam pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy przepis,takiego pasztetu nie piekłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczny !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta1221

    takiego jeszcze nie robiłąm, najwyższy czas wypróbować :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawy przepis
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    domowy pasztet jest najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    takiego nie robiłam a chyba warto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !