Sposób przygotowania

Bakalie wymieszać z dżemem figowym. Mąkę przesiać, dodać masło i oliwę, dokładnie posiekać. Następnie dodać śmietanę, cukier, siekając nożem w dalszym ciągu. 1/3 kruszonki odłożyć a do reszty dodać jajko i 3 łyżki śmietany. Zagnieść szybko ciasto i rozwałkować. Ciasto wyłożyć do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, gdy lekko się zrumieni, wyjąć i posmarować masą figową, posypać kruszonką, dopiec w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z figami jeszcze nie jadłam,bardzo pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo ciekawy,nie jadłam jeszcze z figami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !