Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 0,5 kg
mleko 150 ml
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
tłuszcz do formy
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane

Szparagi powiązane w pęczki ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem i posypanym połową tartej bułki. Masło stopić, wymieszać z mąką, dodać mleko i zagotować, wymieszać z serem i przyprawić do smaku solą, zalać szparagi. Posypać pozostałą bułką tartą, wstawić do nagrzanego piekarnika i zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.04.2012 19:25
fajne
olkaaa 02.04.2012 07:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak