Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszczowy żurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
biała kiełbasa 3 szt
Barszcz biały 1 szt
żurek śląski 1 szt
rosół warzywny 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: barszczowy żurek

Na warzywach ugotować wywar. Barszcz i żurek rozrobić w zimnej wodzie i dodać do gotującego się wywaru.Kiełbaskę pokroić w talarki wrzucić do zupy i jeszcze podgotować ok 15-20 min. Na koniec po wlaniu do miseczki dorzucam jaja pokrojone w ćwiarteczki.Jeśli ktoś lubi można jeszcze dorzucić grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jarek4 28.12.2010 12:41
dobry
lukoszek88 25.12.2010 20:21
Zgadzam się :)
Justyna70 25.12.2010 11:53
pysznie wygląda! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak