Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z drobiu po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
jajko ugotowane na twardo 5 szt
masło 10 dag
cebula 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z drobiu po żydowsku

Cebulę drobno posiekać i poddusić na maśle. Wątróbkę pokroić i dodać do cebuli, oprószyć solą, pieprzem, udusić, ostudzić i zmiksować z dodatkiem 4 jaj. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę wyłożyć na salaterkę, posypać żółtkiem utartym na tarce i drobno posiekanym białkiem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 07.12.2012 11:50
pomysł ciekawy
olkaaa 29.07.2012 13:01
ciekawy przepis
Iwusia 27.03.2012 22:08
pomysłowa :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak