Sposób przygotowania

upiec biszkopt z 4 jaj w okrągłej blasze o średnicy 25 .W garnku aluminiowym roztrzepać następujące składniki.5 jaj 2 cukry waniliowe 1 szklanka mleka podgrzewać cały czas mieszając ,wcześniej w osobnym pojemniku rozmieszać 1/2 szklanka mleka z 3 łyżkami mąki tak by nie było grudek,wlać to do gotującego się mleka intensywnie mieszając tak by nie było grudek zagotować.ostudzić.Zaparzyć rodzynki ,ostudzony biszkopt przekroić na pół w misce rozrobić palmę i dodawać stopniowo ostudzony budyń podzielić go na dwie części do białej masy dodać rodzynki do drugiej 2 łyżki kakao i orzechy potłuczone.Biszkopt przekrojony lekko nasączyć przegotowaną polewą 1 cukier waniliowy rozpuszczony w 1/2 szklance letniej wody nałożyć biały krem,biszkopt i ciemny krem na górę owoce i 2galaretki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Dla mnie świetne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !