Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane karczochy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczoch 8 szt
pietruszka zielona pol Peczka
cebula biała 1 szt
ser tarty 2 lyzki
ser ricotta 2OO gr
białko 1
kolendra Prymat do smaku
sól do smaku
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane karczochy

Oczyscic karczochy, serca nasmarowac sokiem z cytryny (zeby nie zczernialy )
Pol peczka pietruszki posiekac razem z cebulka .Do ricotty dodac tarty ser, sol, kolendre, zmiazdzony zabek czosnku, pietruszke i cebulke; Wymieszac
Ubic bialko na piane i dodac do ricotty, wymieszac.
Tym nadzieniem nafaszerowac serca karczochow.Ulozyc je w foremce szklanej, zalac sosem pomidorowym i zapiekac;
Starac sie nie polac sosem wierzchu karczochow, zeby pozostaly biale ;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 29.09.2012 22:48
z chęcią spróbowałabym już gotowej potrawy
mala2021 05.10.2011 14:44
super
Barbara40 15.02.2011 18:58
Polecam , czesto je przyrzadzam, bo sa lekkie i zdrowe
jolaxa 18.01.2011 15:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak