Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z gęsi

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsina 1,5 kg
olej 4 łyżki
włoszczyzna 2 pęczki
śmietana 4 łyżki
koper siekany 3 łyżki
pieczarki 10 dag
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
papryka mielona 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z gęsi

Mięso pokroić na porcje. Warzywa pokroić w makaronik. W naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje mięsa, przekładając warzywami, skropić olejem, dodać poszatkowane pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Dusić ok 1,5h mieszając od czasu do czasu i podlewać odrobiną wody. Gdy mięso zmięknie oprószyć mąką, połączyć ze śmietaną, dodać paprykę i zagotować. Przyprawić do smaku, obsypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.05.2013 14:30
ciekawy,fajny przepis
Monika193
Monika193 30.12.2011 15:42
super
Iwona51
Iwona51 12.08.2011 08:53
smaczny
rosik93 06.07.2011 23:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak