Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mak z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szklanka
orzechy 5 dag
migdały 5 dag
figi 5 dag
rodzynki 5 dag
miód 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
cukier 150 g
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mak z bakaliami

Mak sparzyć i pozostawić na noc. Następnego dnia odcedzić i zemleć dwa razy. Zmielony mak wymieszać z miodem, bakaliami, cukrem, śmietaną i skórką pomarańczową, utrzeć. Oziębić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.07.2012 19:56
pyszny
jeta72 12.06.2012 14:21
pychotka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak