Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cycki murzynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 200 gramów
wiórki kokosowe 1 szklanka
mak 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
biszkopty okrągłe 100 gramów
mleko do namoczenia
chałwa 100 gramów
rodzynki 50 gramów
orzechy 50 gramów
bakalie 50 gramów
polewa czekoladowa 1 opakowanie
krem do karpatki 390 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Cycki murzynki

Żółtka ubić z cukrem. Dodać wiórki, mak, proszek do pieczenia, śmietanę i mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Delikatnie mieszając dodać do reszty składników. Przełożyć ciasto na blachę i piec 25-30 minut.

Krem:
Krem karpatkowy przyrządzić według instrukcji na opakowaniu.
Upieczone ciasto posmarować kremem, na krem położyć namoczone w mleku biszkopty. Biszkopty posypać bakaliami. Przygotować polewę czekoladową zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Gotową polać ciasto, a następnie posypać chałwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 21.11.2011 09:50
fajna nazwa
Tetiana 05.11.2011 15:34
smakołyk:)
kriso 23.08.2011 20:57
pychota
rosik93 17.12.2010 23:51
bardzo pyszne
matii6 17.12.2010 20:56
robię bardzo podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak