Sposób przygotowania

Ciasto:
drożdże rozkruszyć z 3 łyżeczkami mąki i zalać 1/3 szklanki ciepłego mleka.
Do pozostałej mąki dodać masło i siekać nożem,wlać rozczyn,dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.Podzielić je na 4 części,rozwałkować,ściąć nożem brzegi i ułożyć wałeczek z farszu,zrolować i ciąć jak kopytka.
Rozbić białko i posmarować paszteciki,można posypać kminkiem.
Farsz:
Grzyby moczymy,gotujemy i mielimy przez maszynkę.
Cebulę drobno siekamy i lekko smażymy z dodatkiem kostki grzybowej,dodajemy grzyby i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Smacznego!

Komentarze

  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W kuchni zapach się unosi, ben-ka nas do stołu prosi, paszteciki nam serwuje. Każdy zapach grzybów czuje i łakomo się objada , chociaż to tak nie wypada!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Misia rymuje, bo święta czuje;) Mocne są te twoje wierszyki. Paszteciki świetne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne paszteciki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...........
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Chyba wreszcie sobie zrobię sama ,bo aż ślinka cieknie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super,takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Mam do Ciebie pytanie techniczne, bo nie wiem czy dobrze rozumiem tzn. ciasto zagniatasz i wałkujesz, bez schładzania w lodówce i bez wyrastania w cieple. A paszteciki rewelacyjne.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moje dzieci już się takich domagają na święta
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Anemon - nie schładzam ani nie zostawiam do wyrośnięcia - po zagnieceniu wałkujęi od ręki je robię - zawsze się udają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    I jeszcze jedna podpowiedż - jak zrobię więcej,to je mrożę a póżniej w piekarniku odgrzewam.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto je zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    rewelacja !!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no i w końcu normalne paszteciki na cieście drożdżowym. A nie łatwiejsza wersja z ciastem francuskim
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    rewelacyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne jedzonko |

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !