Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z grila

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mieszane mielone 600 g
jajko 1 szt
kminek utłuczony 1 łyżeczka
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z grila

Do mięsa mielonego dodać jajko, cebulę, przyprawić solą i pieprzem i kminkiem. Starannie wymieszać. Odstawić do lodówki na godz. Z masy mięsnej formować niewielkie wałeczki. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec aż zrazy dobrze się zrumienią ok 12 minut. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak