Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
jogurt naturalny 3-4 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w drobne kostki. Zagotować 3/4 szkl wody zakwaszonej kwaskiem cytrynowym, posolić, dodać łyżeczkę cukru, listek laurowy i wrzucić cebulę. Gotować tak długo, aż lekko zmięknie. Odcedzić, ostudzić. wlać jogurt, doprawić solą i pieprzem - delikatnie wymieszać.

Można podawać z pieczywem razowym albo jako dodatek do drugiego dania czy grillowanej kiełbaski :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak