Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczę po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczę 1 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczę po wiedeńsku

Kurczaka dokładnie wypłukać, natrzeć solą i pieprzem. Pokroić na części i opruszyć mąką.
Porcje kurczaka moczyć w roztrzepanych jajkach, otaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak