Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chude mięso wieprzowe 60 dag
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
oliwa
tymianek 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
wino białe wytrawne 4 łyżki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla

Zrobić marynatę z oliwy, wina, soku z cytryny, pieprzu, soli oraz ziół i listka laurowego. Odstawić na conajmniej 30 min. Mięso pokroić w kostkę, zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Przykryć i chłodzić 6-12 godzin.
Papryki pokroić w kawałki, cebulę w krążki. Na szpikulce nadziewać kawałki mięsa, papryki, cebuli.
Piec na grillu często obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak