Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron lasagna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 40 dag
jajko 3 szt
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron lasagna

Żeby zabarwić ciasto można użyć: szpinak - 30 dag, przecier pomidorowy - 1 mały, kurkuma - 2 łyżeczki.

Mąkę zagnieść z solą, jajkami oraz dodatkiem koloryzującym - dobrze wyrobić. Wyrobione ciasto owinąć folią i odłożyć na 20 min. do lodówki.
Po wyjęciu ciasto rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką i zostawić rozwałkowane na 30 min. Pokroić na prostokąty 8x20 cm. Makaron kłaść do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem oleju i gotować al dente. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak