Sposób przygotowania

Ciasto francuskie kroimy na paski owijamy na stożki do rurek. Następnie smarujemy po górze roztrzepanym białkiem i posypujemy odrobiną cukru. Rurki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (195°-200°) i pieczemy ok 17minut. kremik: 8 białek ubijamy na sztywno (jedno zabraliśmy do smarowania rurek), dodajemy cukier i nadal ubijamy. Gdy ciasto zrobi się nam takie świecące zaczynamy ubijać nad parą (jakieś 20-25minut). Pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę kwasku cytrynowego.Gdy krem mamy przygotowany napełniamy nim rurki koniec sa naprawde idealne w smaku polecam skosztowac:))

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Wyrróbuję w weekend.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    robert11

    szybko sie robi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich jeszcze nie próbowałam ale na pewno smaczne jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ale pyszne zrobiłam fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !