Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w kwaśnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 50 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyzki
wino białe wytrawne 1 szkl
rosół drobiowy 1 szkl
cebula 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
estragon 1 łyżeczka
kapary 1 na sos

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w kwaśnym sosie

Cebulę posiekać, wrzucić do garnka z winem i rosołem i gotować do odparowania połowy objętości. Dodać estragon i kapary, sos zagęścić mąką ziemniaczaną, gotować kilka minut. odstawić, dodać łyżeczkę masła, pietruszkę, oprószyć solą i pieprzem. Wątróbkę usmażyć na pozostałym maśle, oprószyć solą i pieprzem. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.01.2014 09:50
smakowita,
jeta72 30.04.2012 21:36
fajna
olkaaa 22.01.2012 19:12
jeszcze nie próbowałam
Małgosia6 15.12.2011 08:28
ciekawy przepis na wątróbkę
Monika193
Monika193 14.11.2011 18:44
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak