Sposób przygotowania

Mięso po umyciu i osuszeniu drobno posiekać lub skręcić przez maszynkę na grubych oczkach.Do mięsa dodać jajka,startą na tartce cebulę ,rozgnieciony jałowiec i resztę przypraw .Wymieszać wszystko razem na gładką masę ,uformować niewielkie kotlety , starając się nadać im prostokątny kształt ,otoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.
Marchewkę pokroić w zapałki,paprykę i pietruszkę w kostkę ,namoczone wcześniej grzyby pokroić w drobną kosteczkę ,podsmażyć wszystko na 1 łyżce oleju ,sos rozrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zalać tym podsmażone warzywa ,zagotować .Do sosu dodać usmażone zraziki i wszystko razem gotować jeszcze kilka minut .Podawać z kaszą i sałatką z buraczków .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !