Sposób przygotowania

Pomidory przyrządziłam cztery dni wcześniej, więc przygotowanie mięsa nie zajęło mi dużo czasu.

Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na blasze z piecyka wyłożonej papierem do pieczenia, posypać solą i pieprzem. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 110 stopni na około 4 godziny. Wyjąć, ostudzić i ponownie wstawić na kolejne cztery godziny. Po tym czasie pomidory przełożyć do słoika, przekładając pokrojonymi ząbkami czosnku oraz posiekaną bazylią. Tak przygotowane pomidory zalać ciepłym olejem z pestek winogron i zakręcić słoik.

Oczyszczone i osuszone mięso pokroić w plastry ułożyć w naczyniu i zalać przygotowanymi wcześniej pomidorami. Można jeszcze troszkę dosolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko wymieszać i odstawić na około 3 godziny.

Na patelnię przełożyć całą zawartość naczynia, smażyć na każdej ze stron do czasu, aż mięso będzie miękkie (trzeba tylko uważać, aby pomidory się nie przypaliły). Dzięki smażeniu w oleju z pestek winogron mięso jest kruche i wspaniale pachnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetny pomysł na obiad i piękna fotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !