Sposób przygotowania

Buraki pokroić w kostkę, kalafior podzielić na różyczki, seler i marchew pokroić na mniejsze kawałki. Blanszować przez minutę w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić do wody z lodem. Do słoików włożyć po gałązce rozmarynu, łyżeczce kolendry, gorczycy i ziaren kopru, dodać po 2 ząbki czosnku, zalać marynatą, wystudzić. Włożyć do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Zalewa: Ocet, cukier i 0,5 litra wody zagotować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    same witaminki;]
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !