Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
marchew 2 sztuki
sól i pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
jałowiec 3 sztuki
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka

pierś kurczaka gotujemy na kostce rosołowej wraz z marchewką i przyprawami(liść laurowy, jałowiec,...) Kiedy mięso i marchew będą miękkie wyławiamy je kroimy w kawałki to samo robimy z jajkami na twardo wkładamy wszystko do salaterki. wywar przecedzamy odmierzamy i dodajemy odpowiednią ilość żelatyny i zalewamy salaterki. Odstawiamy do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak