Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka podsmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 2 kostki
wątróbka 1 kg
cebula 2
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka podsmażana

Dwie kostki margaryny roztopić na rozgrzanej patelni i pozostawić na 5 minut, następnie zebrać pianę. Trochę margaryny przelać do rondelka. Wątróbkę umyć, oczyścić, oprószyć w mące, podsmażyć z obu stron. Odlać ten tłuszcz, dodać ten nowy z rondelka i dodać cebulę. Smażyć do miękkości, aby w środku była lekko różowa. Po usmażeniu posypać do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak