Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 sztuka
żurawina 20 dkg
miód 6 łyżek
sos sojowy 1 łyżka
marynata słodko-kwaśna Prymat 3 łyżeczki
ser mozzarella 2 kule

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z żurawiną

Miód sos sojowy i marynatę Prymat mieszamy dokładnie razem odstawiamy na kilka minut. Filet lekko rozbijamy smarujemy wcześniej przygotowaną marynatą układamy ser mozzarella pokrojony w plastry na to żurawinę i zwijamy jak roladę dla pewności ze podczas pieczenia się nie rozejdzie można spiąć wykałaczkami. Pieczemy 20 minut na każde 450gram mięsa w folii aluminiowej posmarowanej oliwą(żeby nie przywarło). Po upieczeniu odwijamy nakładamy na wierzch plastry drugiego sera mozzarella i zapiekamy aż ser się rozpuści i zrumieni kroimy w grube plastry . Doskonałe jako mięsiwo do obiadu lub jako np przystawka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak