Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w plastry, następnie wykroić frytki, wypłukać. Włożyć do wody i odłożyć na minimum 2 godziny. Następnie ziemniaki osuszyć.
Idealne frytki powinny być smażone dwuetapowo. Najpierw w frytkownicy rozgrzać olej do 120 stopni, smażyć ziemniaki 1,5 minuty, wyciągnąć. Olej rozgrzać do 180 stopni i zanurzyć powtórnie frytki na 4-5 minut.
Usmażone oprószyć solą i pieprzem, podawać z ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy tak nie robiłam, koniecznie muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    wyglądają apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak idealne to trzeba wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    na pewno pyszne;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna1281

    ciekawy przepis muszę wypróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealne !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne frytki-niestety nie mam frytkownicy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię frytki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !