Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
majonez 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa

Do przezroczystej salaterki wrzucamy kukurydze - odlana z zalewy; białka jaj ścieramy na tarce i mieszamy z 2 łyżkami majonezu, wykładamy na kukurydzę; posypujemy papryką. Następnie wykładamy odsączonego tuńczyka. Siekamy szczypiorek i posypujemy. Ser żółty ścieramy na tarce i również tworzymy warstwę. Na wierzchu rozkłądamy rozdrobnione żółtko wymieszane z 2 łyżkami majonezu. Solimy i pieprzymy całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 12.01.2011 13:37
świetny przepis
Mysiunia 06.01.2011 13:30
na pewno pyszna! z checią bym spróbowala:)
romanrafal
romanrafal 01.01.2011 09:57
super
Koper 30.12.2010 14:34
Musi być pyszna
Dorota76 30.12.2010 12:31
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak