Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowa z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 60 dag
cytryna 1/2 szt
cukier waniliowy 1 op
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jogurt naturalny 1 szkl
woda
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowa z jogurtem

Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić.
Wrzucić do garnka z wodą dodać startą skórkę i sok z cytryny. Gotować razem ok 10 min. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w dwóch szklankach wody - zagotować w osobnym garnuszku i połączyć z zagotowanymi jabłkami. Zagotować. Zmiksować. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zestawić z ognia, połączyć z jogurtem naturalnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak