Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos maltański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 250 gram
pomarańcza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos maltański

Pomarańczę dokładnie umyć szczoteczką. Sparzyć , osuszyć, przekroić i wycisnąć sok. Skórkę pokroić w drobne paseczki albo zetrzeć.
Sok dokładnie wymieszać z majonezem - dodać skórkę pomarańczową.

Doskonały do ryb, owoców morza, drobiu i różnych potraw z mięs na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 25.03.2011 20:47
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak