Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 kilogram
masło 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
pomidory 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
czosnek 2 zabki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa w sosie

Fasolke gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła, ok 30 minut.Na olowie podsmażamyposiekany czosnek,cebulę i pokroione pomidory bez skórki, koncentrat przyprawiamy do smaku, dusimy 10 minut.Fasolkę układamy w słoikachzalewamy sosem , szczelnie zamykamy pasteryzujemy , 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 17.12.2010 14:14
wygląda rewelacyjnie ciekawe czy tak samo smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak