Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna do obtoczenia
cebula 1 szt
por 1 szt
seler 1 szt
pomidory 3 szt
bulion 1 szkl
żółty ser
olej
marchewka 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w warzywach

Filety obtoczyć w mące i usmażyć. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu na dnie.
Warzywa obrać i zetrzeć na dużych oczkach - lub drobno pokroić, podsmażyć na tym samym tłuszczu co rybę. Papryka ostra może być sproszkowana - dodać na podsmażone warzywa, tak samo dodać pomidory, podlać bulionem i dusić przez chwilę.
Warzywa ułożyć na rybę, dodać potarty żółty ser i zapiekać w rozgrzanym do 180\'C piekarniku ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.06.2012 20:16
super
Emilia22 17.12.2010 12:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak