Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
cebula 5 szt
wino 500 ml
orzechy włoskie 5 dag
rodzynki 5 dag
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
szałwia 0,5 łyżeczki
estragon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z bakaliami

Mięso pokroić w plastry, natrzeć szałwią wymieszaną estragonem i pozostawić na 1 godzinę. Następnie obrumienić na oleju. Mięso przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu poddusić posiekana cebulę. Mięso wraz z cebulą podlać winem, oprószyć pieprzem i solą i dusić pod przykryciem do chwili wyparowania wina. Rodzynki oraz orzechy dodać do mięsa, podlać wodą i udusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 02.04.2012 12:12
pycha
m1monika 10.03.2012 17:18
super!!!
Iwona51
Iwona51 22.10.2011 10:11
prze fajne jedzenie
Monika193
Monika193 26.01.2011 13:04
uwielbiam taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak