Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas buraczany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 0,5 kg
czosnek ząbki 1 szt
cukier 0,5 łyżeczki
sól do smaku
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas buraczany

Buraki zetrzeć na grubej tarce, włożyć do naczynia, zalać zimną przegotowaną wodą, dodać cukier, sól, skórkę razowego chleba i pokrojony ząbek czosnku. Naczynie przykryć ściereczką i pozostawić w temperaturze pokojowej na 5 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.01.2014 20:43
Idealny na barszcz.
mela25 09.01.2014 09:57
przydatny przepis
zuzanna_z 24.05.2012 13:04
zdrowy
olkaaa 19.04.2012 08:12
tez uważam że przepis przydatny
Monika193
Monika193 25.11.2011 10:42
przydatny przepis
bercik1 27.08.2011 23:22
Też taki robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak