Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybkami marynowanymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledzi solonych 6 szt
śmietana kwaśna 500 ml
grzybki marynowane wg unania 1 słoik
cebula 1 szt
jajko 2-3 szt
jabłka 2-3 szt
sól
pieprz
ogórki kiszone 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybkami marynowanymi

Wymoczone śledzie pokroić na większe kawałki.
Jajka ugotować na twardo. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Grzybki, jajka, ogórki i cebulę posiekać i wymieszać z jabłkami. Dodać śmietanę, pieprz i sól - wymieszać.
Śledzie wyłożyć do salaterki i polać przyrządzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak