Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa z chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 5 łyżek
rum 150 ml
skórka z pomarańczy 1 łyżka
cukier waniliowy 15 g
tłuszcz do formy
chleb razowy 8 tarty

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa z chleba

Jajka ubić z cukrem aż zbieleją, dodać skórkę z pomarańczy, cukier waniliowy i po łyżce zmielonego czerstwego chleba razowego. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i upiec. Gdy ostygnie skropić rumem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.11.2012 17:27
pyszności
Iwusia 11.05.2012 21:59
superowy przepis
Iwona51
Iwona51 17.01.2012 11:27
fajna
m1monika 02.11.2011 18:18
dla mnie rewelacja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak