Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z orzechem włoskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
kakao 2 łyżki
margaryna pół kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1
orzechy włoskie 100 gram
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z orzechem włoskim

Mąkę łączymy z margaryną, cukrem, kakao, jajkiem i proszkiem do pieczenia. Ucieramy energicznie ciasto i wyrabiamy na gładką masę. Orzechy obieramy z łupin i innych niejadalnych części. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Formujemy z niego małe kuleczki, wewnątrz każdej z nich umieszczamy kawałek orzecha włoskiego. Gotowe ciasteczka układamy na blasze. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni Celsjusza. Ciastka pieczemy około 15 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak