Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana golonka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 kg
włoszczyzna 1 tacka
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana golonka

Obraną włoszczyznę zalewamy wodą, solimy, dodajemy czosnek, majeranek, liść laurowy i po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i jałowca. Gdy wywar się zagotuje, wkładamy golonkę i gotujemy do miękkości. Podajemy z musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.02.2014 09:55
takie męskie jedzonko
ben-ka 28.02.2013 09:30
dawno golonki nie robiłam,trzeba to nadrobic.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak