Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 500 gram
jogurt naturalny 250 ml
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy z jogurtem

Kalarepę umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach - lub pokroić w cieńkie słupki.
Jogurt przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki i posiekany drobno szczypiorek - wymieszać.
Kalarepę polać sosem.
Surówkę schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 22.03.2011 17:58
pyszna, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak