Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na wędzonce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
boczek wędzony 10 dkg
cebula 1 szt
majeranek 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
sól do smaku
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na wędzonce

Boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na suchej patelni, dodając po chwili pokrojoną cebulę. Jajka rozbijamy z mlekiem, wlewamy na patelnię z boczkiem, dodajemy przyprawy i smażymy, aż zetnie się tak, jak lubimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.02.2014 09:37
smaczna jajecznica
pacpaw 10.01.2012 21:52
jajko na śniadanie moje ulubione danie :o)
Ela15 29.06.2011 20:51
super
kuklik 31.12.2010 12:11
aż zapach czuć przez komputer
m1monika 17.12.2010 16:36
Już sobie wyobrażam jak pięknie pachnie :)))
Szarrikka 17.12.2010 10:52
Uwielbiam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak